Eğitimin 'Zirve'sinden, yaşamın zirvesine...
Yazı boyutu Font küçült Font büyüt    Yazdır
Etkinlik Detay »» BİRAND: AĞZIM AÇIK KALDI (04.12.2011)

Zirve Üniversitesi işbirliğinde Abant Platformu Gaziantep Şehitkamil Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

2 Aralik'ta Çirağan Sarayi'nda açilisi yapilan toplanti 3-4 Aralik tarihlerinde Gaziantep'te gerçekleşti. Arap Bahari'ndan sonra Ortadoğu'nun konuşulduğu ve çözüm aranildiği toplantiya ABD, İngiltere,Ürdün,Fransa,Mısır,Ukrayna,Fas,Yunanistan,Rusya,Pakistan ve Japonya'dan akademisyenler katildi. Türkiye'den ise başta Zirve Üniversitesi akademisyenleri olmak üzere Şehir Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Fatih Üniversitesi,Marmara Üniversitesi ve ODTÜ'den akdemisyenler katildi. Farkli ülkelerden farkli farkli görüslerin bir araya geldigi toplantida ilginç görüntülerde yaşandi. Aralarinda Türk ve yabanci akademisyenletinde bulunduğu bir grup Zirve Üniversitesi kampüsünü gezmeye gitti. Hatta Mehmet Ali Birand ve Mehmet Altan Denizcilik bölümü öğrencilerinin eğitim aldiği smilatörde dümenin başina geçip kaptan oldu.

Korkarak geldikleri Gaziantep'e hayran kaldılar

Twitter'da 'Zirve Üniversitesi' ni gördüm, ağzım açık kaldi' yorumunu yapan ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand, memnuniyetini Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkani Taner Nakiboğlu'na da söyledi.

Gündüz uzun ve hararetli geçen toplantinin ardindan konuklar aksam Gaziantep Belediyesi'nin organize ettigi temsili kina gecesine katildilar. Gaziantep bölgesine ait geleneklerinin anlatildiği geceye konuklarin ilgisi büyük oldu. Yöresel kiyafetlerle yapilan dans gösterisini ilginç bulan konuklar bol bol fotoğraf çekerken, Gaziantep'in tanitiminada katki sağladiği için Zirve Üniversitesi'nin ev sahipliğine teşekkür ettiler.

Yapilan organizasyonla ilgili konuşan Zirve Üniversitesi Rektöru Prof.Dr. Adnan Kisa,' Abant Platformuna ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz. İlk zamanlar Gaziantep'te toplantinin yapilmasindan kaygi duyanlar oldu. Fakat hazirladigimiz programla Gaziantep'in tanitimina katki saglayarak kafalardaki olumsuzlari yikmis olduk' yorumunu yapti. Başta sponsorlar olmak üzere toplantıya katkısağlayan herkese tek tek teşekkür eden Kısa, “Bugün burada birlik, beraberlik içerisinde çok güzel bir programa ev sahipliği yaptık. Bundan sonra düzenlenecek olan programlarlada Gaziantep’in tanıtımına katkısağlamaya devem edeceğiz”dedi.

Fotoğrafların tamamını görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayınız: